Kontakt za medije – 092 438 8046

PODRAVSKI: Veliki prosvjed roditelja u Koprivnici: “Centar za socijalnu ne mari za želje djeteta…”

Apr 16, 2023novosti

Bračni par iz koprivničkog kraja odlučio je organizirati prosvjed ispred Državnog odvjetništva i koprivničkog Centra za socijalnu skrb koji okrivljuju za brojne propuste u radu.

Već više od dvije godine dana, kažu oni, traje njihova borba da dobiju skrbništvo nad djevojčicom koja je kod svog biološkog oca s kojim živi u ne odgovarajućim uvjetima.

Psihijatri i psiholozi, ističe očuh djevojčice, potvrdili da djevojčica pati i da je njena želja da živi s majkom i očuhom. Nakon razvoda roditelja djevojčica je živjela kod svoje majke koja je dobila skrbništvo, ali joj je kasnije oduzeto te je već godinu dana u skrbništvu oca.

Prosvjedu su se pridružili i ostali roditelji koji se bore za skrbništvo nad svojom djecom te smatraju da ih koprivnički Centar za socijalnu skrb zakida u njihovim pravima.

-Centar za socijalnu skrb Koprivnica ne mari za želje djeteta i stalno pogoduje njenom ocu i oduzima prava majci. Čak imamo i audio snimku kao dokaz da je djevojčica zlostavljana od djelatnice Centra za socijalnu skrb. Podnijeli smo i brojne kaznene prijave Državnom odvjetništvu i sve su odbačene. Zbog toga smo odlučili i organizirati ovaj prosvjed ne bi li konačno potaknuli institucije da rade svoj posao kako treba – kaže očuh.

Više o prosvjedu roditelja i o slučaju ogorčenih roditelja pročitajte u sljedećem tiskanom izdanju Podravskog lista…


FOTO I VIDEO Nikola Wolf

Autor i datum: DINKO BOROZAN 12. VELJAČE 2021. 13:07

LINK NA ČLANAK – https://web.archive.org/web/20210228030835/https://podravski.hr/veliki-prosvjed-roditelja-u-koprivnici-centar-za-socijalnu-ne-mari-za-zelje-djeteta/