Kontakt za medije – 092 438 8046

PODRAVSKI: Otac ne odustaje od kćerke: Supruga manipulira i želi me lažima odvojiti od djeteta

Apr 16, 2023novosti

Majka mog djeteta izuzetno je lažljiva i manipulativna i čini sve kako bi mi zabranila da viđam naše dijete – tim riječima započinje svoju priču Marinko (ime koje ćemo upotrebljavati zbog zaštite identiteta) s đurđevačkog područja, otac kćeri za koju pokušava dobiti skrb. Njegov identitet nećemo otkrivati zbog zaštite prava maloljetne djece.

Prije dvije godine, priča nam Marinko, njegov život počeo se pretvarati u pakao. Još uvijek službeno njegova supruga otad ga, tvrdi on, pokušava lažnim prijavama odvojiti od njihova djeteta.

– Cijelo to vrijeme ona ima veliku pomoć djelatnika Centra za socijalnu skrb Koprivnica koji joj pomažu krivotvorenjem razne dokumentacije omogućiti da dobije sve što poželi. Mene pokušava prikazati kao nasilnika iako nikad na nju i naše dijete nisam digao ruku, dok ona sustavno u posljednje vrijeme zlostavlja našu kćer – priča nam Marinko.

Supruga je protiv Marinka pokrenula i sudski proces zbog prijetnji, a on ističe kako su te njene tvrdnje izmišljotina te da za to ima i ovjereno svjedočanstvo njenog brata.

– Ona je svog brata pitala na koji mi način može smjestiti prijavu za prijetnje jer sam lovac i imam pušku. To sve je potvrdio njen brat u odvjetničkom uredu. No, svejedno mi je sud u ožujku ove godine odredio da samo jednom mjesečno, i to na sat vremena, mogu vidjeti našu kćer. Nekako sam se ipak uspio izboriti da se s kćeri viđam dvaput mjesečno, a neću odustati od borbe da dobijem skrb za kćer jer supruga neprestano zlostavlja naše dijete. Njena obitelj ima brojne probleme koji se odražavaju na odrastanje naše kćeri i to neću dopustiti. Naša kći je sad u obitelji u kojoj je otac moje supruge osuđivani obiteljski nasilnik, a majka teški psihički bolesnik – kaže Marinko.

Koprivnički Centar za socijalnu skrb, dodaje on, stalno krivotvori dokumentaciju koja ide u korist njegovoj supruzi. Zbog toga je podnio i kaznenu prijavu protiv djelatnica Centra.

– Djelatnice sam prijavio za krivotvorenje, sprječavanje dokazivanja, zlouporabu položaja i ovlasti te povredu prava djeteta. Više ne znam kome da se obratim pa sam odlučio javno progovoriti o svom slučaju. Imam više dokaza da mi ona sve pokušava namjestiti, a kakva je ona zapravo osoba dovoljno govori činjenica da sam joj ja treći suprug. Sustav je prema meni nemilosrdan, ali se uzdam u pravo i pravdu i da ću na kraju ipak dokazati da je ona ta koja zlostavlja naše dijete i da zbog nje naša kći ispašta. Čak me pokušala proglasiti psihopatom, ali je tijekom sudskog postupka koji se trenutno vodi, sudski vještak utvrdio da kod mene nema bilo kakvih psihičkih poremećaja – zaključio je Marinko.

Prozvana supruga odbila je dati bilo kakvu izjavu. Iz koprivničkog Centra za socijalnu skrb poručuju da je vezano uz njihov rad trenutno u tijeku postupak na koprivničkom Općinskom sudu.

– Centar poduzima mjere obiteljsko-pravne zaštite djeteta. Radi zaštite prava i interesa djeteta ne možemo davati bilo kakve podatke vezano uz ovaj slučaj – kaže Danijel Rušak, v. d. ravnatelja koprivničkog Centra za socijalnu skrb.

FOTO Podravski list

Autor i datum: DINKO BOROZAN 17. SRPNJA 2020. 08:11

LINK NA ČLANAK – https://web.archive.org/web/20210513084923/https://podravski.hr/otac-ne-odustaje-od-kcerke-supruga-manipulira-i-zeli-me-lazima-odvojiti-od-djeteta/