Kontakt za medije – 092 438 8046

PODRAVSKI: Otac koji se bori za skrbništvo postavio šator ispred sudaPODRAVSKI:

Apr 16, 2023novosti

Mario koji se bori za skrbništvo za 5,5 godišnje dijete danas ujutro ispred Općinskog suda u Đurđevcu postavio je dječji šator s porukama “dijete čeka odluku suda” te “sud 1,5 godina ne saziva raspravu”. Prema njegovim tvrdnjama u postupku u kojem se odlučuje o pravu djeteta od nepunih 6 godina sud ne reagira i ne donosi nikakvu odluku, niti gotovo godinu i pol saziva raspravu.

-Sud neka smatra da je u šatoru dijete koje čeka odluku suda. Vještačenjem je utvrđeno da je dijete koje je kod majke stradalo u zadnje dvije godine, ali sud uopće ne postupa, iako dijete može još više stradati – ističe Mario.
Sa svojim postupkom postavljanja šatora, dodaje on, ne želi utjecati na to kakvu će odluku sud donijeti, već želi skrenuti pozornost da sud uopće ne donosi nikakvu odluku, niti godinu i pol saziva raspravu.

Djelatnici suda, nakon što su došli na posao, prijavili su slučaj postavljanja šatora policiji čijom istragom će biti utvrđeno hoće li i na koji način autor svojevrsnog performansa odgovarati za svoj postupak. Šator je u međuvremenu maknut s prilaza zgradi suda.

Autor i datum: DINKO BOROZAN 17. SVIBNJA 2022. 07:26

LINK NA ČLANAK – https://podravski.hr/otac-koji-se-bori-za-skrbnistvo-postavio-sator-ispred-suda/